2016. március 16.

Fordított almatorta

Mára egy kicsit bonyolultabb recepttel érkeztem. Azért nem túl vészes, de kell rá fordítani elég időt és energiát! :)



Amikre szükséged lesz a tetejéhez:

  • 4 alma
  • 50 g margarin + egy kevés az almára (kb. 1 kanálnyi)
  • 7 ek. cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
A tésztához:
  • 75 g margarin (szobahőmérsékleten)
  • 5 ek. cukor
  • 3 tojás
  • 3 ek. tejföl
  • 1 citrom héja (a levéből is használunk egy keveset, hogy az alma ne barnuljon meg!)
  • 1 tk. vaníliakivonat (ha nincs, használj nyugodtan 1 csomag vanilin cukrot)
  • 2 tk. sütőpor
  • 11 ek. liszt
Elkészítés:
  1.  A sütődet melegítsd elő 180 °C-ra és a 24 vagy 26 cm-es tortaformádat vajazd ki!
  2. Az almákat pucold meg, magozd ki, majd vágd szeletekre! Ha ezzel elkészültél, önts rá citromlét! 
  3. A margarint olvaszd fel egy serpenyőben, majd adj hozzá 5 ek. cukrot! Miután karamellizálódott, öntsd bele a tortaformád aljába!
  4. Az almaszeleteket tedd rá a karamellre (gyakorlatilag bele kell "ragasztani"). Gyorsan dolgozz, mert hamar megköt! Ezután a maradék 2 ek. cukrot szórd rá az almákra és egy kevés vajat is rárakhatsz (apró darabkákat!).
  5. Tedd az almát a sütőbe, amíg elkészül a a tészta!
    (Az én tortaformám sajnos nem a legjobb és kifolyott belőle egy kevés karamell. Ilyenkor sem történik semmi baj, csak tegyél alá alufóliát, hogy ne kelljen sütőt takarítanod! ;))
  6. Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgától! Ezután egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral!
  7. Egy nagyobb tálban keverd össze a margarint a cukorral! Add hozzá a tojássárgát, tejfölt, citromhéjat és vaníliát! Ha jól elkeverted, akkor jöhet bele a liszt és a sütőpor!
  8. A tojásfehérjét verd habbá, aztán keverd a masszához. Kész a tésztád! ;)
  9. Vedd ki az almát a sütőből! A tetejére szórhatsz fahéjat, ha kedveled. Öntsd rá a tésztát, majd 20-25 percig süsd!
  10. Hagyd kicsit hűlni és már tálalhatod is!
Tipp: Tálalhatod vaníliafagyival! :) 
Nekem elsőre nem sikerült túl jól, mert a közepe nehezebben sült át. Figyelj rá oda, mindig végezz tűpróbát! ;)

Kisebb módosításokkal készítettem el, de az eredeti recept megtalálható a Home Cooking Adventure weboldalán! Ha még nem iratkoztál fel a Youtube csatornájukra, akkor tedd meg! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése