2016. március 13.

Oscar 2016

A 88. Oscar gála


Természetesen soha nem február a február Oscar gála nélkül. Mint minden film örült, így én is tűkön ülve vártam, hogy a kedvenceim megkapják hőn áhított díjukat...sajnos ez viszont nem mindig következik be-vagy mégis?. 
A mai bejegyzésben megosztom veletek a 2016-os Oscar gála legfontosabb kategóriáinak győzteseit és adott esetben azt is, hogy én kinek adtam volna a szobrokat.


A legjobb film: Aki nyerte az Spotlight-Egy nyomozás részletei. Tény. hogy ez a film minden az Oscarral kapcsolatos kritériumnak megfelel, viszont én akkor is a Mentőexpedíciónak adtam volna a szobrot. De ez csak az én személyes fétisem, ugyanis egyszerűen imádom az űrben játszódó filmeket. Így volt ez a Csillagok közözöttel és a Gravitációval is.

A legjobb rendező: Aki nyerte az Alejandro González a Visszatérő rendezéséért. A díjat én is az ő kezébe adtam volna, hiszen akárcsak a Birdman, úgy a Visszatérő is remek lett.

A legjobb férfi főszereplő: Aki nyerte az Leonardo DiCaprio. Ehhez igazából annyi hozzáfűznivalóm van, hogy MEGÉRDEMELTE! Én is neki adtam volna.

A legjobb Női főszereplő: Aki nyerte az Brie Larson a A Szobában nyújtott alakításáért. Én másnak adtam volna a díjat! Szerintem Jennifer Lawrence-nek kellett volna megkapnia. Nyilván mindkét színásznő nagyot alakított, de nekem J.Law-é  valamiért jobban tetszett!

A legjobb férfi mellékszereplő: Aki nyerte az Mark Rylance, viszont nekem Mark Ruffalo volt a telitalálat. Ugyanis a Spotlight misztikumában valamiért jobban átjött a színészi tehetség.

A legjobb női mellékszereplő: Aki nyerte az Alicia Vikander a Dán lányért, de Rooney Mara jobban megérdemelte volna. Ez viszont csak az én véleményem, mert Rooney Mara a Tetovált lány óta az egyik kedvenc színésznőm.

A legjobb eredeti forgatókönyv: Ami nyerte az a Spotlight! Ezzel teljes mértékben egyet értettem. Egy ilyen mű megírása nem kis feladat lehetett és a végeredmény magáért beszél...

A legjobb adaptált forgatókönyv: Ami nyerte az a A nagy dobás, Michael Lewis tollából, viszont engem habár nem olvastam a A Szoba mélysége és karakterisztikája jobban magával ragadott.

A legjobb animációs film: Ami nyerte az Agymanók! Ehhez igazából nem is tudnék mit hozzáfűzni. Idén ennek a kedves történetnek nem akadt vetélytársa a mese szektorban!

A Legjobb idegennyelvű film: (dobpergést kérek :D) Ami nyerte az a SAUL FIA. Bizony bizony Magyarország ismét megmutatta, hogy nem vagyunk lemaradva. Mi is tudunk olyan filmet készíteni, ami felkavar, megringat és egy teljesen új nézőponttal mutat be egy már-már klisének számító témát. Magyarország-Hollywood(1:0)

A legjobb eredeti filmzene: Ami/Aki nyerte az Az aljas nyolcas és az utánozhatatlan Ennio Morricone.

A legjobb eredeti betétdal: Ami/Aki nyerte az a "Writing's on the Wall" és a csodálatos Sam Smith, aki számomra még jobban felejthetetlenné tette a 2015-ös év egyik legjobb filmjét a Spectret.

Meglátáson szerint ez a 12 kategória a legérdesebb az Oscar díjazottjai közül. Természetesen minden nyertesnek gratulálok, mert minden ember számít egy film elkészítése előtt, közben és után a harmad asszisztens nélkül épp úgy nem készülhet el egy alkotás, mint azok nélkül, akik naggyá és maradandóbbá teszik!

A teljes gála


-Kata-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése