Anyu sütős, ötletelős füzetében mindig találok valami gyöngyszemet. A mai választásom a nachosra esett. Tökéletes, ha csak filmnézés közben valamit majszolnál, de ha házibulit rendezel, akkor is megfelelő (csak persze nagyobb mennyiségben :D)
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 2 teáskanál só + ízlés szerint fűszerek (én bazsalikomot, fokhagymaport és borsot tettem bele)
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
- A száraz összetevőket egy tálba öntjük, majd összekeverjük
- Hozzáadjuk az olajat és a vizet
- Tésztát gyúrunk belőle
- A tésztát osszuk több kisebb darabra, hogy könnyebben tudjuk nyújtani
- A lehető legvékonyabbra nyújtsuk, kb. papírvastagságnyira (lisztet ne felejts el használni, így a tészta nem tapad le!)
- A kinyújtott tésztából négyzeteket vágunk, majd azokat átlósan félbevágjuk, így háromszögeket kapunk
- Forró olajban kisütjük (30 mp-1 p alatt, a tűzhelyed teljesítményétől függően).
Hozzávalók a sajtszószhoz:
- 2 dl főzőtejszín
- 1-1,5 csomag lapka sajt
- Fűszerek?
Elkészítés:
- A főzőtejszínt felmelegítem forróra
- Hozzáadom a sajtot
- Miután a sajt beleolvadt, pár percig még kevergetem a tűzhelyen, esetleg fűszerezem (kevés sót javaslok, mert a sajt már eleve sós!)
- Hagyom állni, hogy besűrűsödjön, majd tálalom.
Ha bulihoz tervezed, akkor ennek az adagnak nyugodtan a dupláját is megcsinálhatod. Ha esetleg nem szereted a sajtszószt, akkor ajánlom salsával vagy avokádókrémmel. Mindkettővel isteni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése