Amikre szükséged lesz a tetejéhez:
- 4 alma
- 50 g margarin + egy kevés az almára (kb. 1 kanálnyi)
- 7 ek. cukor
- 1 tk. őrölt fahéj
A tésztához:
- 75 g margarin (szobahőmérsékleten)
- 5 ek. cukor
- 3 tojás
- 3 ek. tejföl
- 1 citrom héja (a levéből is használunk egy keveset, hogy az alma ne barnuljon meg!)
- 1 tk. vaníliakivonat (ha nincs, használj nyugodtan 1 csomag vanilin cukrot)
- 2 tk. sütőpor
- 11 ek. liszt
Elkészítés:
- A sütődet melegítsd elő 180 °C-ra és a 24 vagy 26 cm-es tortaformádat vajazd ki!
- Az almákat pucold meg, magozd ki, majd vágd szeletekre! Ha ezzel elkészültél, önts rá citromlét!
- A margarint olvaszd fel egy serpenyőben, majd adj hozzá 5 ek. cukrot! Miután karamellizálódott, öntsd bele a tortaformád aljába!
- Az almaszeleteket tedd rá a karamellre (gyakorlatilag bele kell "ragasztani"). Gyorsan dolgozz, mert hamar megköt! Ezután a maradék 2 ek. cukrot szórd rá az almákra és egy kevés vajat is rárakhatsz (apró darabkákat!).
- Tedd az almát a sütőbe, amíg elkészül a a tészta!
(Az én tortaformám sajnos nem a legjobb és kifolyott belőle egy kevés karamell. Ilyenkor sem történik semmi baj, csak tegyél alá alufóliát, hogy ne kelljen sütőt takarítanod! ;)) - Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgától! Ezután egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral!
- Egy nagyobb tálban keverd össze a margarint a cukorral! Add hozzá a tojássárgát, tejfölt, citromhéjat és vaníliát! Ha jól elkeverted, akkor jöhet bele a liszt és a sütőpor!
- A tojásfehérjét verd habbá, aztán keverd a masszához. Kész a tésztád! ;)
- Vedd ki az almát a sütőből! A tetejére szórhatsz fahéjat, ha kedveled. Öntsd rá a tésztát, majd 20-25 percig süsd!
- Hagyd kicsit hűlni és már tálalhatod is!
Tipp: Tálalhatod vaníliafagyival! :)
Kisebb módosításokkal készítettem el, de az eredeti recept megtalálható a Home Cooking Adventure weboldalán! Ha még nem iratkoztál fel a Youtube csatornájukra, akkor tedd meg! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése