2016. január 30.

Homemade nachos & cheese

Mára egy egyszerű nasit hoztam, amit hamar össze lehet dobni és a sütése sem tart túl sokáig. :)
Anyu sütős, ötletelős füzetében mindig találok valami gyöngyszemet. A mai választásom a nachosra esett. Tökéletes, ha csak filmnézés közben valamit majszolnál, de ha házibulit rendezel, akkor is megfelelő (csak persze nagyobb mennyiségben :D)



Hozzávalók a nachoshoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 2 teáskanál só + ízlés szerint fűszerek (én bazsalikomot, fokhagymaport és borsot tettem bele)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
  1. A száraz összetevőket egy tálba öntjük, majd összekeverjük
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet
  3. Tésztát gyúrunk belőle
  4. A tésztát osszuk több kisebb darabra, hogy könnyebben tudjuk nyújtani
  5. A lehető legvékonyabbra nyújtsuk, kb. papírvastagságnyira (lisztet ne felejts el használni, így a tészta nem tapad le!)
  6. A kinyújtott tésztából négyzeteket vágunk, majd azokat átlósan félbevágjuk, így háromszögeket kapunk
  7. Forró olajban kisütjük (30 mp-1 p alatt, a tűzhelyed teljesítményétől függően).
Hozzávalók a sajtszószhoz:
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-1,5 csomag lapka sajt
  • Fűszerek?
Elkészítés:
  1. A főzőtejszínt felmelegítem forróra
  2. Hozzáadom a sajtot
  3. Miután a sajt beleolvadt, pár percig még kevergetem a tűzhelyen, esetleg fűszerezem (kevés sót javaslok, mert a sajt már eleve sós!)
  4. Hagyom állni, hogy besűrűsödjön, majd tálalom.
Ha bulihoz tervezed, akkor ennek az adagnak nyugodtan a dupláját is megcsinálhatod. Ha esetleg nem szereted a sajtszószt, akkor ajánlom salsával vagy avokádókrémmel. Mindkettővel isteni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése