2016. április 6.

Batman Superman ellen- Az igazság hajnala



  • amerikai bemutató: 2016. március 25.
  • magyar bemutató: 2016. március 24.
  • rendező: Zack Snyder
  • szereplő(k): Ben Affleck(Batman), Henry Cavill(Superman), Amy Adams(Lois Lane)...
  • gyártó: DC Entertaiment, Warner Bros.
  • idő: 151 perc
  Mióta a DC és a Warner Bros. beharangozta, azóta minden szuperhős kedvelő izgatottan várta ezt a filmet, melyben összecsap a képregények két, talán legikonikusabb alakja Batman vs. Superman.

 Majd három éven annak, hogy az idegenek megjelentek a földön és egy másik idegen legyőzte őket, azóta a lakosság szinte istenként tekint Supermanre. De, hogy milyen hősre is van szüksége a világnak? Erről Bruce Wayne Gothem city őre teljesen máshogy vélekedik, mint a többi ember! Batman úgy véli, hogy még maga Superman sem tudja, hogy mit akar tenni itt a földön: meg akarja védeni vagy csak menedéket keres esetleg ne adj isten elakarja pusztítani? Miközben két hősünk az egymás ellen folytatott háborújával van elfoglalva, addig egy minden eddiginél pusztítóbb fenyegetés éri a földet. Az emberiséget még sose fenyegette ekkora veszély ezért most a világunk két legnagyobb hősének félre kell raknia sérelmeit és össze kell fogniuk, hogy megállítsák a a bajt és békét teremtsenek a földön....

...és, hogy sikerült e nekik? Elmondhatom, hogy: igen! Sikerült! Megfékezték a rossz fiúkat és békét teremtettek.
 Emberek! Őszintén szólva nekem nem tetszett ez a film. Rém unalmasra és letargikusra sikeredett, pedig sok reményt fűztem hozzá. A 2013-as Acélember igazén remek lett és én most is bíztam benne, hogy a rendkívül magas költségvetés és egy új Batman beválik, viszont azt kell, hogy mondjam még csak meg sem közelítette Cristopher Nolan Sötét Lovag trilógiájának egyik részét sem. Végig csak az járt az eszemben, hogy Zack Snyder, mért nem tudta ezt összehozni. Annyira nem jött be ez a "kasszasiker"(ahogy mások nevezik), hogy utána a lelki békém is csak egy Vasember maraton után tudott helyre állni.

 Mindenesetre aki valóban giga-mega Batman és Superman rajongó, annak megér egy misét! Én biztosan nem fogom újranézni! Maradok a Sötét lovag trilógiánál.

Tőlem így: 5/2,,,,

Szerintem a "legjobb" volt: 

Wonder Women, Ben Affleck félmeztelenül és Jesse Eisenberg.

-Kata-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése