2016. július 24.

A Barátságos óriás/ The BFG

A Barátságos óriás 2016
amerikai,angol,kanadai családi kalandfilm.
 
  • Amerikai bemutató: 2016. július 1.
  • Magyar bemutató: 2016. augusztus 25.
  • Szereplők: Rebecca Hall(Mary), Marc Rylance(BFG), Bill Hader(Bloodbottler), Ruby Barnhill(Sophie)...
  • Rendező: Steven Spielberg
  • Gyártó: Walt Disney Pictures, Walden Media...
  • Idő: 117 perc
 Most Steven Spielberg újabb remek rendezését ajánlom nektek! A The BFG(Big Friendly Giant) vagyis a Barátságos óriás, Habó történetét vitte a zseniális rendező a filmvászonra. A már hatalmas gyakorlattal rendelkező zseni ezúttal is egy csodás világot teremtett, ami remélhetőleg mindenkit elbűvöl majd! 
 A történet szerint párhuzamosan a mi világunkkal létezik egy varázslatos világ, ami csak az óriásoké. Óriásországban él Habó is a barátságos, kicsit magának való nagy ember, aki társai között törpének számít. Míg a többiek, például Vértunkoló és Húshabzsoló embereket esznek, addig ő "orrborkát" és "hopfüzsgőt", csupa olyan különlegességet, ami megtalálható óriásföldön. 
Egy nap Habó pont zsákmányoló körútra indul Londonba, de aztán egy árva kislány, Sophie véletlenül észreveszi, ezért az "égígérő" magával viszi Óriásországba. A lány eleinte nagyon fél, hogy meghal, de aztán az idő elteltével összebarátkoznak és Habó végre egy olyan társra talál, aki megérti őt és kedves vele. Habó beavatja legmélyebb titkaiba is a kislányt, együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a kedves óriás megmutatja neki, hogy hogyan is fúj csodás álmokat a gyermekek fejébe éjszakánként!.
 Az idilli barátságot egy idő után nem nézi jó szemmel a többi eget-verő, akik nagy veszélyt jelentenek a kislányra és a világra. Úgy döntenek leigázzák az embereket. Sophie-nak és Habó-nak kell ezt megakadályoznia, így Londonba mennek, hogy értesítsék a királynőt. Igen ám, csakhogy a királynő és a többi ember nem hisz az óriásokban, egészen addig, míg nem találkozik a mi Barátságos Óriásunkkal....

A Barátságos óriás és Sophie kalandja igaz, hogy csak jövő hónapban kerül a magyar mozikba, de már most belopta magát a szívembe!
 Tőlem így: 5/5,

Szerintem a legjobb volt:

 Sophie és az árvaház, Álomország, a Királynő.....

-Kata-



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése