2016. július 3.

Az igazi kaland


  • Amerikai bemutató: 2011. december 12.
  • Magyar bemutató: 2012. március 22.
  • Szereplő(k): Matt Damon( Benjamin Mee),Scarlett Johansson(Kelly Foster)...
  • Rendező: Cameron Crowe
  • Gyártó: 20th Century Fox
  • Idő: 123 perc

 Már régóta tervezgettük Mírával, hogy a blogon olyan történetekről is fogunk írni, amelyek egyaránt megtalálhatóak könyv, illetve film formájában. Az első Benjamin Mee-ről és az ő saját állatkertjéről szól. A két különböző ajánlóból, mindenki eldöntheti, hogy mennyire hasonlít, vagy sem a könyv a filmre, illetve fordítva!
 Benjamin Mee élete tökéletes volt, egész addig a pillanatig, amíg imádott feleségét súlyos betegsége el nem ragadja. Ezután Benjaminnak egyedül maradva két gyermekével kell tovább boldogulnia. A kusza kezdés után, úgy dönt, hogy felesége elvesztését, csak úgy tudják feldolgozni, ha teljesen új életet kezdenek egy másik városban, egy új házban. Innentől kezdve kezdődik a tökéletes új otthon megkeresése. Az kezdeti kudarcok után Benjamin talál egy házat, hatalmas birtokkal, amibe egyből beleszeret, csakúgy, mint kislánya Rosie. Igen ám, csakhogy a birtokhoz hozzátartozik még több száz állat is, ugyanis a tökéletes otthon nem más, mint a Rosemoor Állatpark. Benjaminnak el kell döntenie, hogy maradva régi otthonukban zárkózottan fogják élni életük további részét, vagy belevágnak, AZ IGAZI KALANDBA, ahol megtalálhatják a boldogságot, szeretetet és talán a szerelmet is!?


Benjamin Mee története szívhez szóló és teljesen lebilincselő. A döntés, amit hozott és az az élet, amit megvalósított a kis családjának egyszerűen elképesztő. A valóságban Benjamin a mai napig vezeti a Dartmoor Vadas Parkot az angliai Devonban.

Míra írása: Az igazi kaland(könyv)
Könyv: Libri, Alexandra
Dartmoor Zoo: hivatalos oldal
Benjamin Mee: wikilap

Tőlem így: 5/5

Szerintem a legjobb volt:

Rosie Mee, Solomon, Matt Damon játéka...

-Kata-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése